: : stRange Deja Vu : :
http://i25.photobucket.com/albums/c83/knoxflop/fotopagesdepanbaru2copy.jpg
By: knox fLop

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 6-Aug-2006 09:14 Email | Share | Bookmark
"once a scout, always a scout"

team radio ayahnda joe..sbg unit komunikasi
bebudak boria@ backstage
Pengakap & Pramuka (pengakap Indon)
erk..superstar kelana K.L
meja bebudak boria..ahaks..gwe and uncle jem..
deligasi Pramuka..nak kapal terbang of course....
kelana Kuala Lumpur bersama-sama awek pramuka..mmg dah 'aim' dah
skaf untuk para tetamu..
baphak susilo, presiden indon menerima cenderahati dari PPM
perhubungan 2 negara yang terjalin erat..
menunggu sebelum Presiden Susilo di beri penganugerahan
Penyampaian anugerah oleh pak lah kepada susilo..
watikah anugerah dari PPM disampaikan oleh pak lah.. :D
ucapan Presiden Susilo
watikah Pak Lah


location : dewan Tun Razak 2, PWTC KL
date : 05082006

Assalamualaikum..

dalam teks Pak Lah..dia cakap... "a scout will always success in life...saya pun tak faham apa maksudnya itu..sampai lah bila saya menjadi Perdana Menteri baru saya faham..." ayat tu terlalu simple..tapi bagi aku dalam gak maknenye..uish..baru aku tau..dia nih pon scout gak mase sekolah menengah dulu..zaman tu dia ni 1st class scout kirenye lagi satu tangga nak dapat anugerah Pengakap Raja..(kot la kot..sebab ni sylllibus lama..).

Malam ini adalah penyampaian anugerah kepada 2 pemimpin negara, satu Pak Lah, satu lagi..Presiden Indonesia, Bapak Susilo...anugerah nya adalah "Semangat Padi Kelas satu (Emas)".

Pada malam tu aku rase bangge gile la.sebab live depan mata au nih..Pak Lah pun pakai uniform scout...bukan kate Pak lah, ramai lagi orang-orang yang veteran pakai uniform..

so pada aku..dah takde lagi dah istilah Pengakap tua tau ape ape pon yang tua tua...

dalam teks Pak Lah lagik..dia cakap..."saya sokong ape yang dikatekan oleh Dato' KK (KPPN yang baru lepas main violin..-dier kate malam masih muda..)..pada Pengakap pengakap sekalian ..ini adalah malam anda..anda akan sentiasa muda sepanjang zaman..."

ape pun malam tu Pak Lah memang rawk!! best gille Pak Lah..tak lupa juga kepada KPN, Dato' Shafie Salleh, pehtu kat Dato' Azalina Usman said, Dato' Sharizat Abd Jalil..Datin Normala Shamsudin and Husband.. dan ramai lagik v.v.i.p...


once a scout, always a scout


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net